Consultant & Facilitator
Home Canvi i transformació Estar connectats amb la nostra essència

Estar connectats amb la nostra essència

0
Durant aquestes setmanes he estat més en contacte amb fonts d’inspiració connectades amb les dimensions univers, planeta, raça humana i civilització. Amb la mirada posada en el que som capaços de somiar, crear com a éssers humans, el que som capaços de destruir i com vivim l’estar fragmentats en el nostre ecosistema de vida.

La notícia que em va despertar, va ser un article d’Otto Scharmer, que va realitzar després de la seva visita al Fòrum Econòmic Mundial al gener 2014. Es titulava: «Davos: Mindfulness, Hotspots, and Sleepwalker».

Otto Scharmer analitza on, segons ell , hi ha les veus del poder que regeixen el disseny i destinació del que creuen , és el progrés i el desenvolupament econòmic mundial. I en les seves notes, es descriu un panorama preocupant per a l’evolució positiva i sostenible del nostre deambular com raça humana per aquest planeta. Parla d’un efecte ben conegut en altres moments de la història, que descriu com somnambulisme. Un estat de consciència letàrgica, que veient el que passa, sustenta en la inanició la seva resposta. Otto Scharmer, en el seu últim llibre llançat el 2013, escrit al costat de Katrin Kaeufer, «Leading from the Emerging Future: From Ego – System to Eco – System Economies», ja comparteix amb nosaltres una descripció de la situació actual de les tres grans bretxes: Ecològica, Social i Espiritual, en què estem vivint. Bretxes que evolucionen amb dades objectives cap a una distància de ruptura perillosa, amb la conseqüent deriva del nostre sistema cap a un sistema que mor a poc a poc, i que ofereix una vida dissociada i desconnectada de les veritables fonts de benestar i progrés.

Leading from the Emerging Future
Leading from the Emerging Future

En aquest escenari que podria semblar apocalíptic, l’esperança existeix, les oportunitats i iniciatives reals de transformació i canvi social també s’estan desenvolupant. Si bé és necessari un canvi de tendència, cosa que no s’està produint. I Otto Scharmer en la seva teoria U, ofereix una descripció d’un model de canvi creatiu amb una sèrie d’eines perquè l’evolució sigui facilitada cap estats que respirin vida. Aquest és un més dels models que es posen a la nostra disposició per ajudar-nos a seguir en el camí d’éssers connectats amb els seus recursos infinits.

Per això és important que ens preguntem a nivell individual en els àmbits diaris, on desenvolupem la nostra vida. Quines decisions prendre? Quins comportaments activar de forma creativa per realitzar petits canvis alineats amb els valors de benestar sostenible? Oportunitats que moltes vegades es consideren utòpiques, són possibles amb un canvi de perspectiva i activar conductes que ens connecti amb l’essència del nostre ésser i una presa de consciència que guia els nostres petits actes quotidians. Què consumir conscientment? A quines organitzacions i empreses donar suport amb les nostres decisions, treballant per a elles, adquirint els seus productes? En quines activitats col·laborar des del nivell de pensament o acció? A qui li cedim el nostre vot, si sabem que no estan alineats en un canvi social compromès i conscient? Conèixer, a què li tenim por a les nostres decisions de vida, i afrontar el camí personal per a un desenvolupament que ens permeti ser JO amb lletres majúscules, que ens connecti allunyant-nos de la deriva humana a la qual ens porta la fragmentació amb la natura, la nostra condició humana i la nostra riquesa espiritual.

I perquè no es quedi en mer exercici de bones voluntats, traslladar als sistemes col·lectius dels que formem part: família, treball, societat, etc .

Hi ha més formes i iniciatives que persegueixen el mateix en el camp del desenvolupament de les persones, organitzacions i societat: ser una civilització que respira vida i genera vida. En aquesta ocasió volia posar la mirada superficial sobre el que Otto Scharmer ens ofereix com a model de vida, sabent que no és l’única.

Com inspiració final , us deixo aquests dos vídeos , produïts per Planetary Collective, que com es defineixen ells són «un grup de cineastes, creatius de mitjans audiovisuals i pensadors que treballen amb cosmòlegs, ecologistes i filòsofs per explorar algunes de les grans qüestions que el nostre planeta està afrontant ara mateix».

OVERVIEW – «Visión de Conjunto» (Spanish… por JmTheRealZeke

CONTINUUM [Trailer] from Planetary Collective on Vimeo.

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *